VACATURE HOOFD MARKETING EN COMMUNICATIE

Hoofd Marketing en Communicatie

Ben jij een (on- en offline) marketing- en communicatieprofessional pur sang met leidinggevende ervaring? Voel je je thuis in een dynamische organisatie waar werk aan de winkel is? En sta je bekend om je uitstekende sociale- en adviesvaardigheden? Dan zoeken wij jou!

In de functie van Hoofd Marketing/Communicatie geef je leiding aan de afdeling die zich bezig houdt met de (on- en offline) Marketing en Communicatie binnen onze organisatie en rapporteer je aan de Algemeen Directeur.

FUNCTIE

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het ontwikkelen en vormgeven van het on- en offline marketingbeleid van de club;
 • Het verder uitbouwen van een sterke positionering van het clubmerk lokaal, regionaal en landelijk;
 • Het initiëren, implementeren en onderhouden van de databasestrategie;
 • Het initiëren van consumentenmarketingacties waaronder seizoenkaart-verkoop, community building, evenementenmarketing en E-divisie acties;
 • Het verbinden van B2B marketing en consumentenmarketing;
 • Het initiëren en opstellen van (onderscheidende) sponsorproposities en activatie programma’s;
 • Het opstellen van on- en offline marketingplannen;
 • Verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de website en gekoppelde systemen;
 • Juiste inzet van on- en offline marketing (mailingen, analytics, SEO/SEA);
 • Onderhoudt relaties met de mediapartners;
 • Neemt deel aan diverse commerciële en maatschappelijke evenementen en activiteiten;
 • Het opstellen en toetsen van naleving van het interne  en externe communicatiebeleid;
 • Aansturen redacties website, magazine;
 • Eindverantwoordelijk voor communicatie via Social Media, mailingen en magazines;
 • Imagobewaking richting verschillende doelgroepen;
 • Budgetbewaking;
 • Het aansturen, instrueren, begeleiden, coachen, ontwikkelen en beoordelen van de medewerkers van de afdeling MarCom.
WAT GA JE DOEN?

Als (strategisch) adviseur
werk je mee aan het realiseren van de visie en strategie van FC Twente in het algemeen en de afdeling Marketing en Communicatie in het bijzonder. Je vertaalt dit naar communicatiebeleid en zorgt voor de realisatie van de communicatiedoelstellingen. Vanuit jouw rol geef je (strategisch) advies aan directie en management. Je doet concrete voorstellen en je ondersteunt hen gevraagd en ongevraagd. Daarbij maak je, naast je vakkennis, gebruik van je uitstekende sociale- en advies-vaardigheden en je vlotte pen. 

Als leidinggevende
geef je leiding aan een team van professionals op het gebied van on- en offline marketing en communicatie. Je geeft de teamleden ruimte om samen jullie afdelingsambities te realiseren en je weet hen te enthousiasmeren. Je stimuleert hen in groei en persoonlijke ontwikkeling en gebruikt daarbij de kwaliteit en doorontwikkeling van het team als geheel als kompas. 

Als manager
voer je regie op het formuleren en uitvoeren van het on- en offline marketing- en communicatiebeleid binnen de club van plan tot en met evaluatie. Je zorgt daarbij voor een effectieve realisatie van planning en begroting.

WAT NEEM JE MEE?

Je bent een prettige, toegankelijke collega die makkelijk op mensen afstapt. Je bent van nature verbindend en je inspireert en motiveert je teamleden. Je durft beslissingen te nemen en het moeilijke gesprek aan te gaan. Je uitstekende sociale- en adviesvaardigheden helpen daarbij. Je kunt goed schakelen. Zo ben je een stevige strategische gesprekspartner voor directie en management, maar je stapt net zo makkelijk in de operatie als dat even nodig is. Je bent creatief en als jij een doel voor ogen hebt, weet je jouw collega’s te overtuigen van de nodige stappen. Je bent data gedreven, sterk analytisch onderlegd en toont in elke situatie je probleemoplossende vaardigheden, kunt omgaan met weerstand en weet alles van digitale marketing en media, analytics, tracking en cookies. Je hebt drie tot vijf jaar ervaring in on- en offline marketing & communicatie en leidinggevende ervaring in een organisatie van vergelijkbare omvang en complexiteit.

WAT BIEDEN WIJ JOU

Een uitdagende job bij een dynamische voetbalclub. FC Twente is volop in ontwikkeling. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling als wij enthousiast zijn over jou, én jij het naar je zin hebt. Het bij deze functie behorende salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en wij bieden flexibele arbeidsvoorwaarden. De werksfeer binnen FC Twente is open en informeel.

WIL JE MEER WETEN OVER DEZE DYNAMISCHE FUNCTIE?

Neem dan contact op met Paul van der Kraan, Algemeen Directeur, via e-mail: p.vanderkraan@fctwente.nl. Eventueel wordt een telefonische afspraak gepland. 

WORD JIJ ONZE NIEUWE HOOFD MARKETING EN COMMUNICATIE?

Overtuig ons dan in je motivatiebrief.

Solliciteer uiterlijk 2 juli 2021 door op de actieknop "Solliciteren" te klikken!